The Travel Club
085 – 016 36 49
The Travel Club
085 – 016 36 49
Autorondreis Denemarken
o.v.v. wijzigingen 813 €

Autorondreis Denemarken

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: donderdag 29 augustus 2024 - Vertrek : zaterdag 3 mei 2025
Ref ID: 12053146
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.625 €
Dit reisidee is gemaakt op: donderdag 29 augustus 2024 - Vertrek : zaterdag 3 mei 2025
Bestemmingen: Ribe, Viborg, Odense, Kopenhagen, Kolding

Beschrijving

03 mei
Autoreis van 673 Kilometers - 7uur 52min
Utrecht
Ribe
03 mei
1. Ribe
Overnachten
Over de bestemming: Ribe bevindt zich in het zuidwesten van Denemarken, dichtbij de Waddenzee en de allerbeste zandstranden van West-Jutland. Met zijn uitstekende status als oudste en best bewaarde stad van Denemarken, biedt Ribe een unieke sfeer. Ribe is een van de weinige steden in Denemarken, die nog steeds een prachtig bewaard gebleven middeleeuws stadscentrum heeft met oude vakwerkhuizen, kasseienstraten en een kathedraal als cruciaal middelpunt. Door heel Ribe zijn er details die in de meeste andere steden lang geleden zijn verdwenen. Door de oude stad wandelen is als een reis terug in de tijd. Zoals blijkt uit de vele gedenkplaten, kunnen veel van de prachtige gebouwen worden gelinkt aan beroemde mensen en bepaalde perioden uit de duizendjarige geschiedenis van de stad.
Meer informatie
03 mei
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
05 mei
Autoreis van 153 Kilometers - 2uur 10min
Ribe
Viborg
05 mei
2. Viborg
Overnachten
Over de bestemming: Welkom in de betoverende stad Viborg, een historisch juweeltje gelegen in het hart van Jutland, Denemarken. Viborg staat bekend om zijn rijke middeleeuwse geschiedenis en goed bewaard gebleven cultureel erfgoed en biedt reizigers een uniek kijkje in het Scandinavische verleden, gecombineerd met het comfort en de charme van het moderne Deense leven. Begin je reis door Viborg door het meest iconische monument, de kathedraal van Viborg, te verkennen. Met wortels die teruggaan tot de 12e eeuw, domineert deze majestueuze kathedraal met twee torens niet alleen de skyline van de stad, maar dient ze ook als een bewijs van de religieuze geschiedenis en architectonische grandeur van Denemarken. Binnen vind je opvallende fresco's en een prachtig uitgesneden altaarstuk dat uitnodigt tot contemplatie. De nabijgelegen kathedraalschool, een van de oudste scholen ter wereld, draagt bij aan de wetenschappelijke uitstraling van de stad. Nadat je de spirituele sfeer van de kathedraal hebt ondergedompeld, duik je in het levendige verleden van de stad door een bezoek te brengen aan het Viborg Museum. Hier kun je de verhalen van de stad ontdekken via een indrukwekkende verzameling artefacten en tentoonstellingen die de ontwikkeling ervan vanaf de Vikingtijd tot heden beschrijven. Voor een frisse neus gaat u naar de pittoreske Viborg-meren, waar u kunt genieten van een ontspannen wandeling, een mooie boottocht of zelfs een verfrissende duik in de zomermaanden. Viborg gaat niet alleen over geschiedenis; het is ook een centrum van het hedendaagse Deense leven. Het stadscentrum bruist van de levendige sfeer en biedt een scala aan winkels, cafés en restaurants waar u kunt genieten van lokale delicatessen en internationale gerechten. Zorg ervoor dat u door de schilderachtige geplaveide straten dwaalt en de mix van oude en nieuwe architectuur bewondert, die harmonieus naast elkaar bestaat en een charmant stedelijk tapijt creëert. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, een natuurliefhebber, of gewoon op zoek bent naar een rustig toevluchtsoord, Viborg is een bestemming die een onvergetelijk Deens avontuur belooft.
Meer informatie
07 mei
Autoreis van 167 Kilometers - 2uur 9min
Viborg
Odense
07 mei
3. Odense
Overnachten
Over de bestemming: Odense is een gemeente en stad in de Deense regio Zuid-Denemarken . De gemeente telt circa 197.480 inwoners en de stad circa 158.453 inwoners. Odense is de op twee na grootste stad van Denemarken. De stad ligt centraal in Denemarken op het eiland Funen.
Meer informatie
09 mei
Autoreis van 169 Kilometers - 2uur 13min
Odense
Kopenhagen
09 mei
4. Kopenhagen
Overnachten
Over de bestemming:

Kopenhagen, de bruisende hoofdstad van Denemarken, combineert moderne flair met historische charme. Fiets door de sfeervolle straten en ontdek iconische plekken zoals Nyhavn, de kleurrijke haven vol gezellige cafés. Vergeet niet de wereldberoemde Kleine Zeemeermin te bezoeken, een symbool van de stad.


In het hart van Kopenhagen ligt het Tivoli-park, een sprookjesachtig pretpark dat zowel jong als oud betovert. Voor een dosis cultuur kun je terecht in het indrukwekkende Christiansborg-paleis, waar de Deense regering zetelt.

In de omgeving vind je ook het sprookjesachtige kastelen zoals Frederiksborg en Kronborg, bekend uit Shakespeare's Hamlet.


✔️ Nyhavn - De beroemde kleurrijke haven

✔️ Tivoli - Een van de oudste pretparken ter wereld

✔️ Christiansborg-paleis - Het politieke hart van Denemarken


Kopenhagen biedt een perfecte mix van geschiedenis, cultuur en ontspanning!

Meer informatie
11 mei
Autoreis van 234 Kilometers - 2uur 49min
Kopenhagen
Kolding
11 mei
5. Kolding
Overnachten
Over de bestemming: Kolding is een stad in Denemarken, aan de oostkust van Jutland.
Meer informatie
11 mei
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
12 mei
Autoreis van 674 Kilometers - 7uur 38min
Kolding
Utrecht
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten. 


Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.625 €
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 5
Accommodaties 5

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën